Enkele bedrijven die u voor gingen:

VNO-NCW helpt u zorgeloos besparen op uw energiekosten

Het energiecollectief
is een initiatief van:

Inzicht en Besparen

Wat van primair belang is voor verduurzaming van het energieverbruik, is inzicht in welke energiestromen er zijn binnen de organisatie. En wanneer afwijkende patronen optreden.

Portaal

VNO NCW Brabant Zeeland biedt voor haar leden een portaal om verbruik, contractcapaciteit en alle gegevens van aansluitingen in te zien. Dit geldt voor alle energiestromen, waaronder elektra, gas, warmte, stoom, co2 en water. Met het portaal  kunt u zien wanneer er verbruik is en hoeveel. Ons uitgebreide portaal biedt naast het verbruik ook andere relevante data zoals temperatuur, BVO en graaddagen.
Tot slot is ons portaal ingericht voor factuurcontrole en het maken van kostenprognoses. Koopt u in op de APX? dan kunt u deze prijzen ook in de portaal vinden.

Inzicht

Op basis van deze nieuw verworven inzichten kunt u gaan ondernemen. Acties ondernemen om precies te zijn. Elk bedrijf zal immers direct besparingen kunnen doorvoeren die het zonder energie-efficiëntieplan kan realiseren, of dat nu is ingegeven door het Activiteitenbesluit of vanuit een MVO-gedachte. Besparen hoeft niet altijd heel moeilijk te zijn. Door inzicht in verbruiksdata kunt u direct zien dat bv. uw climatecontrol /verwarming dezelfde instellingen heeft op week- en weekenddagen, terwijl in het weekend niet gewerkt wordt. Wat uw organisatie bijdraagt aan verduurzaming en energiebesparing begint dus met inzicht.

VNO-NCW Brabant Zeeland Energie Groep werkt onder andere samen met de volgende energieleveranciers,
netwerkbeheerders, trading platformen en andere energie partners:

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat bedrijven verantwoordelijkheid (willen) dragen voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden of vergrijzing.

MVO is geen project, maar een integrale visie op de kernactiviteiten van een bedrijf. MVO begint met inzicht en het zorgen dat problemen niet groter worden. Ondernemers die een stap verder gaan, streven ernaar een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze problemen. Bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen, houden dus rekening met de maatschappelijke effecten van hun activiteiten. Dat geldt voor alle bedrijfsprocessen: zowel voor inkoop, productie, verkoop en onderhoud als voor HRM en marketingcommunicatie.

Wij helpen onze leden met MVO op het gebied van energie. Wij helpen met inzicht te krijgen in energiestromen en verbruik, zorgen dat er grip komt op de huidige situatie en maken een plan voor het reduceren en optimaliseren van het verbruik. Tot slot zorgen we dat het verbruik wat over blijft duurzaam ingekocht word.

Energiemanagement

Als u als bedrijf grip wilt krijgen op uw energiekosten en wilt gaan besparen op deze kosten, dan heeft u inzicht nodig in uw energiestromen en verbruiken.

Energiebesparing bij bedrijven loopt achter en daar wil de overheid snel wat aan doen om meters te maken. Ze gaat dan ook de uitvoering van de wet Milieubeheer aanscherpen. Dit betekent dat bedrijven volgend jaar een informatieplicht opgelegd krijgen. Bedrijven moeten dan laten zien wat voor energiebesparing ze hebben bereikt en hoe ze dit hebben gerealiseerd. VNO-NCW Brabant Zeeland creëert eenvoudig inzicht in uw energieverbruik, helpt u fors te besparen en de milieudoelstellingen te behalen.

In het Energieakkoord is met betrekking tot energiebesparing afgesproken dat het finale energiegebruik met gemiddeld 1,5 procent per jaar moet afnemen. Het betreft onder andere bedrijven die meer dan 50.000 kWh stroom of meer dan 25.000 m3 gas per jaar verbruiken.

Weten wat u kunt besparen?

Wij helpen u besparen op alle onderdelen van de energiekosten van uw bedrijf. Van het reduceren van verbruik tot het verlagen van uw transportkosten. U kunt meer besparen dan u denkt!

Vrijblijvende Afspraak Maken