Energieopwek.nl houdt al een tijd alle waardes binnen de energieproductie bij. Uit deze cijfers blijkt dat warmtepompen een totaal van 1,2 PJ aan duurzame energie produceerden, waar de totale productie van zonnepanelen uitkwam op 0,4 PJ. Natuurlijk moet er wel rekening gehouden worden met het feit dat de vraag naar warmte hoog is in November, en dat de zonintensiteit laag is in de herfstmaand.

De cijfers van energieopwek.nl zijn opmerkelijk, aangezien de energieproductie van zonnepanelen met 80% gestegen is ten opzichte van vorig jaar. Dit komt vooral door de extra zonnepanelen die tussentijds geïnstalleerd zijn, en doordat November dit jaar vrij zonnig was. Windenergie gaat nog altijd aan kop in de duurzame energieproductie: met een productie van 3,5 PJ produceren de turbines meer dan warmtepompen en zonnepanelen samen.

Warmtepompen zijn op te delen in 3 verschillende soorten. Type 1 onttrekt warmte uit de buitenlucht, type 2 onttrekt warmte uit grondwater, en type 3 is hybride die warmte onttrekt uit de buitenlucht, en overschakelt naar een cv-ketel bij grote vraag naar warmte.